суботу, 4 квітня 2015 р.

Абсолютна любов

Якщо говорити про любов до жінки то я б виділив три основні складові або навіть, я б сказав три різні любові.

Першу любов можна прирівняти до любові до мами. Ця любов межує з відчуттям безпеки, турботи, комфорту, затишку. Відчуттям того, що йде від жінки, як берегині сімейного вогнища, оберегу дому. Здається, в цьому відчутті більше отримують, як отримують діти - теплу і безкорисну мамину любов. Якщо її приймати, то всередині виникає зустрічне почуття, почуття схоже на любов сина до матері. Любов яка межує з бажанням піклуватися, берегти, цінувати, шанувати, оберігати. Це є перша любов. Любов найчистіша і найдавніша, бо така любов живе в кожному від самого народження і навіть від зачаття, росте з нами протягом дитинства, дає енергію на розвиток і грунт, на якому виростає людина. Це почуття певною мірою зберігається протягом всього життя. В дорослому віці воно більше переходить у віддачу по-відношенню до мами. Але ця любов може виникати і до інших жінок і це знову дає грунт для дальшого розвитку, енергію для досягання нових життєвих цілей, створює затишок і гармонію, дозволяє зберігати внутрішню рівновагу і відновлювати сили.

Другу любов можна прирівняти до любові до кумира. Кумир - це найперше той, хто тобі подобається як людина своєю життєвою позицією. Людина, яка тобі близька по духу. Людина, якій ти повністю довіряєш, іноді аж до фанатизму, коли будь-яке слово звучить як абсолютна істина. Така людина може мати дуже сильний вплив, тому що ти віриш людині без краплі сумніву. Це другий вид любові, він теж бере початок з дитинства. Так діти, ще несвідомо захоплюються своїми батьками, що виявляється в повній довірі до батьків і бажання повторювати все, що роблять батьки. Коли діти виростають, то часто знаходять собі кумирів серед відомих людей і зірок. Носять їхні футболки, цитують їхні слова, співають їх пісні. Але такі кумири часто є і серед людей навколо нас, що набагато цінніше і важливіше, тому що є можливість тримати контакт. З такою людиною хочеш спілкуватися, допомагати їй, коли це потрібно, шукати підтримки і поради, особливо в складних моментах життя. Хочеш її цитувати теж. В таких людей, людей близьких по духу, не можна не закохуватися, це і є той другий вид любові. Це почуття межує найперше з безмежною повагою і довірою до людини, і як віддача - це цінувати, допомагати, взаємопідтримувати. Це почуття додає впевненості і надихає, щоб рухатися далі.

Третя любов - це любов до дівчини. Коли подобається дівчина просто так, без якихось причин. В ній є щось особливе для тебе, і здається, що вона одна така на цілий світ. Тобі подобається, як вона іде, як вона говорить, як вона вдягається і які манери має, те, що і як робить, що творить, подобаються її очі, її руки, її волосся, запах її шкіри, родимки, повністю її все тіло. Здається, що любиш кожну її клітину. І так і хочеться її обійняти і розцілувати повністю. Здається, що вона випромінює світло, коли посміхається, а її голос звучить як музика. Цьому немає якогось логічного пояснення. Це як любити квітку, тому що вона гарна. Дивишся на неї і на лиці з'являється посмішка, а в грудях щось приємне і світле почуття, яке хочеш відкрити тій людині повною мірою. Хочеться робити все найкраще, щоб ця людина продовжувала посміхатися, щоб була щасливою, підтримувати, коли треба, захищати, берегти, захоплюватися нею. І самому від цього отримувати немалу дозу натхнення жити, творити, змінювати світ на краще.

Ці всі три любові здаються такими різними... Іноді можна переживати одну з них дуже сильно. Це вже багато і часто достатньо щоб бути щасливим. Але всі вони можуть існувати одночасно. Абсолютна любов - це коли всі три любові об'єднані в одну. Це почуття, яке не можна зрівняти ні з чим іншим. Воно здатне наповнити собою весь внутрішній світ, все тіло. І здається, що ти володієш світом, твориш реальність як із шматка глини, сильніше відчуваєш світ, притягуєш події і речі як магніт, читаєш думки на відстані. Іноді вона діє як наркотик без побічних ефектів.

5 коментарів:

  1. А мені казали, абсолюту немає. Виявляється - є. Просто не всі пізнали

    ВідповістиВидалити
  2. Є, варто шукати. І ще дуже важливо пізнавати себе і вивчати свої почуття і емоції, прислухатися. Щоб відчути і зрозуміти, коли знайдеш.

    ВідповістиВидалити
  3. І головне - відчути і зрозуміти вчасно, не прогавити і не відпустити)

    ВідповістиВидалити
  4. З погляду жінки додам ще одну любов-материнську. У мене особисто це повний абсолют. Як на мене, жінка в своєму житті стає довершеною з народженням дитини. Шкода, що у багатьох чомусь не виникає бажання мати дітей.

    ВідповістиВидалити
  5. Може вони просто не знають, що втрачають?.. ;) Думаю, про це теж варто говорити і писати. Дуже цікава тема

    ВідповістиВидалити