понеділок, 18 січня 2010 р.

Life Is Beautiful

- Візьмете до цвинтаря? Дві зупинки.. - Запитала просто одягнута старша жінка, стоячи на порозі маршрутки. Стареча рука міцно стискала перила мікроавтобуса. Лице жінки - рясно всіяне борознами часу, глибоко запалі очі добрим поглядом дивилися на водія.
- Платіть, візьму. - Прозвучало у відповідь.
- Але я не маю... - Сказала пані.
- Я безкоштовно не вожу, виходьте! - Владно відрубав водій.
- Це ж недалечко. - З останньою надією мовила бабця, обережно виходячи з маршрутки.
- Як недалечко, то йдіть пішки. - Додав водій і дав газу..

Напівпорожня маршрутка нервозно рванула і промчала повз стареньку. А в салоні зазвучало:

Ісусе милий, ми не багаті,
Золота-дарів не можем дати,
Но дар цінніший несем від мира –
Це віра серця, це любов щира...


Зазвучало як ніколи іронічно і фальшиво.. Згадалися кадри з одного фільму.

Що людей робить безсердечними?..

9 коментарів:

  1. Тут можна багато говорити і писати, що впливає на безсердечність. Це і виховання, і оточення, і психологія кожної конкретної людини, і якісь дитячі і дорослі страхи...
    Важливіше, на мою думку, задаватись питанням "А що може зробити людину добрішою, сердечнішою, щирішою, світлішою?" І не тільки задаватись питанням, а іще й намагатись зробити хоча б своє оточення "чистим" від людського бруду - зависті, ненависті, підлості...
    А ще важливіше - почати з себе.
    Головне - діяти, а не просто ставити питання. (ІМХО) :)

    ВідповістиВидалити
  2. Повністю погоджуюсь!
    На рахунок безсержечності все ж висловлю припущення, що вона переважно виникає з відсутності дужевного спокою і любові, місце яких в серцях людей часто займають гроші, жага влади, наживи і т.п.
    Знаючи причини проблеми легше її усунути. Хоча, в даному випадку по-моєму, це дуже складно не тільки для людства вцілому, а й для окремо взятої людини =(. Це формується з самого дитинства, з вихованням, з досвідом, вкорінюється в світогляд і життєві ідеали. Тому першим засобом боротьби з цим є правильне виховання майбутніх поколінь тими, хто ще знає, що таке доброта, довіра та любов.

    ВідповістиВидалити
  3. Читаючи останнє речення, мені чомусь стало лячно...
    Бо таких людей залишилось мало...

    ВідповістиВидалити
  4. недавно була учасником іншої ситуації: салон маршрутки(місце де вилазять всілякі людські маски, особливості поведінки, виховання тощо...тобто люди є самими собою)сидячих місць вже немає..зайшов дідусь з паличкою. і тут всі впали на мороз. коли прозвучало прохання: вступіть будь ласека місце старшій людині, один молодик гарикнув у відповідь" я з сумкою важкою!!! мені куди дітись?!"
    так люди люблять дбати про свою задницю!!!! так совісті мало!!! а що ж робити, якщо немає жодної культури і поваги???


    а давайте своїм прикладом будемо проводити навчання людей? а давайте виховаємо з себе і своїх дітей Справжніх Людей...світ починаєтся з малого-з Тебе, з Мене, з Нього. якщо ж про тебе і нього(неї) важко говорити, бо я не знаю які вони є, то принаймі можу говорити за себе

    ВідповістиВидалити
  5. Шоб не виглядало все так сумно з тими маршрутками, розкажу один цікавий випадок.

    В маршрутку зайшов чоловік на милицях. Водій як тільки його побачив - сказав, шоб уступили місце, припросив аби той сідав. Але чоловік і не думав сідати - дає водію гроші, а водій не бере.. І водій і чоловік були темпераментими, то в них там ше й кумедна суперечка вийшла через ті дві гривні :)

    ВідповістиВидалити
  6. Ну що ж. Будемо діяти і змінювати світ на краще хоча б навкруг себе! :)

    ВідповістиВидалити
  7. Ще один випадок. Вже з Рівненської маршрутки. Водій там мусульманин був (тобто цінності в нього можуть бути трохи інші). Якась жінка виходячи, сильно грюкнула дверима, а інша почала кричати їй вдогонку, що та нічого не шанує і т.д.
    Водій на то все тільки відповів: "Не кричіть! Залізяка і так колись зламається, а людину образити - гріх".

    ВідповістиВидалити