неділю, 25 жовтня 2009 р.

Результат зими серед осені

Якраз тиждень, поки ми були в Бухаресті, у Львові була зима.. Три рази випадав сніг, було зимно і сиро.. Коли ми повернулися, у Львові знову панувала осінь, але той холодний-злий циклон встиг-таки начудити....

Приїхав я, накінець, пізно ввечері додому в село.. А наранок пішов в сад.. В мене щелепа відвисла від того, шо я побачив.. Як на полі бою!.. Сірий туман висів низько над землею.. Похмурі дерева чорніли безжиттєво, обламані, ніби після урагану.. Найбільше потерпіли яблуні, яких ше не встигли обірвати.. Цілі конари лежали зламані, кроною вниз.. Це - величезні плодовиті дерева, старі-престарі - старші за моїх батьків.. В урожайні роки кожне дерево давало кілька сот кілограм яблук!.. Ці велети, і так обтяжені плодами, не витримали несподіваної навали снігу і намерзлого льоду.. В кінці саду лежала розколена на двоє яблуня Принц.. Дивлюсь на нутро розщепленого стовбура - дупло, порохнава серцевина, прогрижена термітами деревина - таке враження, що тільки кора була єдиною живою частиною цього дерева.. Дивно, як взагалі воно досі стояло (і ше й родило добре!)....

Шо цікаво, коли був в Бухаресті, мені снилося одної ночі (приблизно тоді, коли то всьо ламалося), шо я - вдома, чищу сад, і якраз в місці, де зараз лежить отой повалений Принц..

Нушош, подумав я, - сокиру в руки і вйьо....

16 коментарів:

  1. Ось такі раптові примхи природи можуть призвести до фатальних наслідків. Та й не тільки природи ...

    ВідповістиВидалити
  2. Але в тому є і плюс: на місці старих яблунь можна посадити нові - ще смачніші і плодовитіші!

    ВідповістиВидалити
  3. вчора ще туман був. Незнаю як на Сихові, але в центрі це дійсно рідкісне явище.
    А сьогодні дивно було бачити як рясно ападає ще цілком зелене листя з дерев. Я такого ще не пригадую.

    ВідповістиВидалити
  4. По твоєму настрою і сну видко, що грядуть якісь зміни і, швидше за все,хороші.

    П.С. Шкода яблунь... Та й взагалі, сумно воно якось, коли дерево помирає...

    ВідповістиВидалити
  5. Сміливий висновок, але позитивний :).
    Щодо сну: сад був лише місцем, де все відбувалося - ще був дивний сюжет, про який не буду писати...

    ВідповістиВидалити
  6. Не знаєш ти кому сни розказувати =). Тут би тобі швидко все роз"яснилось...

    ВідповістиВидалити
  7. Та я ніц не ховаю :), але хто може людині ліпше роз'яснити сон, ніж вона сама.. І для цього не тре бути мегааналітиком - сни випливають з нашої підсвідомості і свідомості (а їх ніхто не знає краще за нас).. Було б бажання.

    ВідповістиВидалити
  8. Памятаю ще доволі недавно щодня снилися фільми з різноманітним сюжетом, досить цікаві і захоплюючі. Мені б таке в голову наврядчи прийшло. Наразі темно і лише уривкі, які вже й не памятаю. Як воно випливає з свідомості і підсвідомості?

    ВідповістиВидалити
  9. Може. Читай праці Фрейда або Юнга про природу снів.

    ВідповістиВидалити
  10. "але хто може людині ліпше роз'яснити сон, ніж вона сама" - істину кажеш. Та зрештою, це не лише снів стосується, а й усіх аспектів життєдіяльности. Але, знаєш, іноді то досить класно почути інтерпретацію сну від різних людей, так як воно дає більшу обєктивність і можливість його різностороннього розгляду (то вже, так би мовити, з практики).

    ВідповістиВидалити
  11. І ще одне.
    gm88: "Як воно випливає з свідомості і підсвідомості?" - тільки у сні і має можливість "випливати"(ну ще іноді бувають інсайти, вплив гіпнозу ітп), так як твоє раціональне і розумне начало вдень блокує ірраціонально-інтуїтивне. А от увісні воно, себто те друге, вже має повну волю і у вигляді образів, а не чогось конкретного і зрозумілого (воно ж ірраціональне) подає необхідну тобі інформацію, чи то пак, попередження і тп.

    gm88:"Мені б таке в голову наврядчи прийшло" - та бачиш, воно вже в твоїй голові і навіть більше, ніж ти собі можеш уявити =) Не треба себе недооцінювати =)

    ВідповістиВидалити
  12. Дякую Мар’янко за пояснення. В деякі дні хочеться вимкнути раціональне і розумне, і перейти ірраціонально-інтуїтивне. Якесь воно цікавіше.

    ВідповістиВидалити
  13. Хм.. А як же тоді в ірраціональних інтуітів? Виходить, шо в них вночі вмикається раціонально-логічне.. :)

    ВідповістиВидалити
  14. То як, типу наранок всьо обдумане, логічно обгрунтоване і посортоване по поличками?

    P.S. я походу ірраціональний-інтуїт ...

    ВідповістиВидалити