понеділок, 16 грудня 2013 р.

Обійманія

Обніміться ж, брати мої. 
Молю вас, благаю!

(Тарас Шевченко, заклик до всенародної обійманії)

Обійми мене, обійми мене, обійми
Так лагідно і не пускай,
Обійми мене, обійми мене, обійми
Твоя весна прийде нехай.

(Святослав Вакарчук потребує обіймонів)

Обійманія (або альтернативна назва - обніманія) - залежність від обіймів, а також суспільний рух, спрямований на пропаганду обіймів.

Основною ознакою обніманії є непереборне бажання когось обійняти або бажання, щоб хтось обійняв вас.

Обійманію вважають позитивним явищем. Дехто розглядає обніманію, як хорошу альтернативу всіляким іншим -маніям.

Іноді обніманія може бути ознакою серйозного захворювання - F63.9.

Вчені встановили позитивний вплив обніманії на людину. Під час обіймів в кров виділяється обіймон - гормон обіймів. Він сприяє покращенню самопочуття людини, знімає напруження та стрес, допомагає позбутися депресії.

Добова норма обіймонів залежить від людини і може бути від кількох секунд до кількох хвилин обіймів. При гострій формі обніманії потреба в обнімонах може сильно зрости.

Нестача обнімонів протягом тривалого часу може спричинити аобнімоз. Характерними ознаками аобнімозу є падіння настрою, дратівливість, погіршення працездатності, депресія.

Можливі і побічні ефекти. Передозування обіймонами приводить до обіймального сп'яніння. Через деякий час після такого сп'яніння, якщо людина не отримує повторної дози обнімонів, то у неї виникає обнімальна ломка.

Людина, яка має потяг до обіймів називають обніманом. Деякі вчені вважають, що схильність до обніманії визначає спеціальний ген обнімази.

Трушні обнімани намагаються якомога більше часу проводити в обіймах. Будь-яка робота, будь-яка ситуація буває сумісною з обіймами, або несумісною. Наприклад, поїздка в метро - сумісна з обіймами. Трушні обіймани обов'язково обнімаються у всіх можливих сумісних з обіймами ситуаціях.

Часом на вулицях міста можна побачити людей з написами "Обіми мене", "Free Hugs" і т.п. - це трушні обіймани, які пропагують обійманію або просто потребують обіймонів.

Трушні обіймани рідше хворіють взимку. Тому що постійні обійми допомагають їм краще зігрітися і берегти тепло.

Головне свято обійманів: 21 січня, Міжнародний день обіймів.

Теплих обіймів вам всім! Обіймайтеся, і буде вам щастя.

4 коментарі:

  1. Я завжди знала, що "обнімашки" - то позитив і щастя :) Головне - не переборщити, бо мою найому називають маніяком-обнімашкою)
    Дуже класно написано про важливе. Обійми правда потрібні і несуть багато тепла.

    ВідповістиВидалити
  2. Твоя знайома має ознаки трушного обнімана :)
    Дякую!

    ВідповістиВидалити