суботу, 14 листопада 2009 р.

Теорія недуальності

Те, що один називає любов'ю, - завдяки чому відчуває, що його люблять і поважають, - іншому може здатися лише доказом відсутності почуттів. Тому, якщо в дружбі з'являються образи (що часто нерозумно приховують), то, очевидно, є психічна невідповідність, про яку треба думати заздалегідь. Коли партнери повністю підходять один одному, вони не можуть образити необережним словом чи жестом, тому що бачать мотиви кожного вчинку, слова і настрою. Це і є той червоний колір, яким природа наділила людину, щоб та змогла вибрати собі партнера, який їй підходить. Людина ж часто цих сигналів не хоче бачити, ховає свої справжні реакції, думає, що в майбутньому щось зміниться. Але не може змінитися те, що випливає з психічної структури, сформованої в дитинстві. (Аушра Аугустинавічюте "Про дуальну природу людини")

8 коментарів:

  1. Я не зовсім прогоджуюсь із цим. Кожен звичайно бачить в діях своє пояснення. І правильним воно може бути тільки в того, хто ці дії виконує.
    А от на рахунок образ через нерозуміння, то тут головну роль грає не психологічна відповідність, а розум обох (чи більше) людей. Неможливо бути повністю сумісним зі всіма друзями, але це не значить, що ти когось обов"язково образиш. Важливо розуміння дій та їх стимулів. І тут велику роль грає кругозір людини. Якщо думати тільки про себе і не пробувати нікого зрозуміти, вважаючи, що по-іншому, як я думаю і бути не може, то яка б там ідеальна сумісність по всіх психотипах не була, вона не допоможе =(.
    Щодо приховання реакції, то це також далеко не "мій" підхід. Часто в майбутньому щось дійсно міняється, або стають відомі нові обставини старих вчинків, або ті вчинки просто стають неважливими, або взагалі обставини міняються так, що вчинки міняють трактування. Варіантів безліч. Не варто ображати когось нерозумінням, якщо воно може існувати в даній ситуації. В більшості ситуацій краще спокійно все сприйняти і потім детально розібратись при потребі.

    ВідповістиВидалити
  2. ти занадто на тому зациклився
    ти що справді ше досі переживаєш?!!!! та забий, чого так!!!!от ненавижу таке в габенах! сидять і харяться, іпотім гниють самі в тому, і мусолять те саме і те саме, хоч воно вже давно нікому непотрібне. ти що перший раз образив людину? і завжди по півроку потім переживаєш, коли тебе шось виведе з рівноваги? як ти будеш жити?????!!!!!!

    підтримую постскріптума на сто відсотків

    ВідповістиВидалити
  3. >ти що справді ше досі переживаєш?!!!! та >забий, чого так!!!!от ненавижу таке в габенах! >сидять і харяться, іпотім гниють самі в тому, >і мусолять те саме і те саме, хоч воно вже >давно нікому непотрібне

    Це характерне лише для Габенів?

    ВідповістиВидалити
  4. ні)) але для них особливо я так бачу... мо ше для інтровертів і флегматиків)


    до Антонія: )))

    ВідповістиВидалити
  5. теоретично то є риса меланхоліків..
    ну і частково меланхоліків, мабуть :)

    ВідповістиВидалити
  6. ну та, я їх і мала на увазі) тьху))

    а подивися - як ТИ написав! :Р ))))))) тоже не те))))

    заплетик язикається)))

    ВідповістиВидалити