пʼятницю, 15 лютого 2013 р.

Парад Валентинівського вечора

День св. Валентина - напевно, більше маркетологічне свято. Все навколо кишить рекламою - заходьте до нас, ми вас і нагодуємо, і напоїмо, і розвеселимо, і нагріємо... собі непогану касу. І шо ви думаєте? Всі місця в кафе зайняті. В кіно і театрах квитки розібрані. На концертах в філармонії і оперному нема навіть стоячих місць. Дискотеки гудять. Навколо стільки людей, що видається, ніби для того, щоб запросити кохану на каву або в кіно, подарувати квіти, зробити якийсь презент, чи навіть... зайнятися коханням всі чекають цього спеціального свята.

Вийшов я вночі, прогулятися на площу Ринок. І не втримався, щоб не зупинитися біля Нептуна і поспостерігати за тим, що відбувається. Вже було після 12 ночі - час, коли, зазвичай, на площі пусто. А сьогодні повно людей. І всі якраз вже "в формі". Всі розбиті по парах. Ніби вийшли на парад. Парад Валентинівського вечора.

Пішла перша пара. Дуже високий худий хлопець, який в одні руці тримає дівчинку, нижчу від нього на три голови, а в іншій руці - великий білий кульок прямокутної форми. Кульок дуже виділявся, і виглядав дуже олдскульно. Навіть антикварно. Давно вже не бачив таких кульків.

Друга парочка. Хлопець з всієї дурі оперся однією рукою на дівчину, а в іншій руці тримає сигарету. Він йшов собі, ніби бос. Вони обоє сміялися. Відчувалося, що рівень алкоголю в їхній крові був вже достатнім.

Наступна пара йшла мовчки. Дівчина була повненька. А хлопець - з квадратним обличчям, квадратно підстриженою бородою і квадратними окулярами з чорною оправою, а на голові - плетена різнокольорова шапочка. Його обличчя було сумним і дивився він так, ніби когось шукав, або в чомусь розчарувався.

Далі дві дівчинки шпацерували за руку. Елегантно одягнені в темному, обоє в окулярах з темною оправою. Вони йшли і зневажливим поглядом кидали навколо. Йшли так пафосно, ніби на були на показі фотомоделей, а не просто прогулювалися по місту.

За ними була ще одна пара. Дівчина шкандибала дуже незграбно. Її фігуру корчило з кожним кроком і на обличчі її було страждання. Хлопець її підтримував за руку. Час від часу вони зупинялася на секунду, і дівчина щось гірко-п'яно вигукувала. Високі каблуки були для неї справжньою інквізицією.

За якусь хвилю пройшло двоє хлопчиків. В кольорових шапочках з бамбончиками.

За ними два патрульні міліціонери.

Далі йшла пишна старша дама з величезним собакою. Дама трохи не вписувалася в цей весь контингент, тому що була років під 60, а її обличчя було похмурим, так ніби вона тихенько ненавиділа це все навколо і була певна, що вже все давно пережила, і давно  зрозуміла  що вірним може бути тільки пес.

Двоє хлопців вели дівчину попід руку. Ще зовсім юні. Хлопець час від часу щось бурмотів сам до себе. Дівчина йшла похитуючись  Її голова була нахилена вперед і довге пряме волосся звисало перед її обличчям.

Далі пройшов самотній хлопака. В руці у нього був букет червоних троянд в целофані  Запізнілий коханець. А може той, хто так і не знайшов кому подарувати свій букет... Мисливець, який повертався з полювання з нічим.

Не знаю, що там ще було... Тому що моя прогулянка добігла до кінця.

Парад закінчився. А, може, ще і досі продовжується... ;)

Кохання всім!

7 коментарів:

  1. А я теж спостерігав. Найбільше запамятався букет свіжих троянд в смітнику. Мабуть не сталося

    ВідповістиВидалити
  2. Зате прикрасив смітник. Хоча це, насправді, сумно.

    ВідповістиВидалити
  3. "В кіно і театрах квитки розібрані." - згадалося, як ми з тобою просто вирішили сходити в кіно саме 14 лютого і тихо проклинали те свято :)
    І дійсно це все дуже сумно. Бо кохати треба щодня. А не раз в рік, напившись до хрюку.
    І ти ще питав мене в моєму "валентинівському" дописі, чого я так пишу про це свято. :)

    ВідповістиВидалити
  4. Ох, давно це було... :)
    Якщо закрити очі на той факт, що в цей день повно людей і просто так не потусиш, то я нічого не маю проти цього свята. Хай дітки любляться, лиш би не плакали :). А якщо дивитися збоку, то це весело. Величезна кількість людей, які так кумедно, часом незграбно і в пререважній більшості п'яно намагаються виявити свої щирі почуття. Кіно в реальності. В цей день можна назбирати дуже багато цікавих образів і сцен для теаральних і кіно-ролей :) Таке буває не кожен день.

    ВідповістиВидалити
  5. ось, Антоній вірно сказав, власне)

    ВідповістиВидалити
  6. як відчув.. зрештою, іншого разу відчув би щось зовсім інше.. може, якщо б мав за ціль кудись піти, чи знайти який тихий куточок, то теж би тихенько проклинав це свято :) а тут, коли настрій відповідний і ніяких планів, окрім розвіятися немає, то й справді, хоч бери поп-корн, всідайся на лавочку дивитися безкоштовий вуличний перфоманс :)

    ВідповістиВидалити
  7. я так часом і роблю)))

    ВідповістиВидалити