понеділок, 18 квітня 2011 р.

Ілюзіонізм

Якшо дивитися надто гострим зором, то можна побачити навколо багато вад, сміття і бруду. Не дарма надвечір, коли смеркає, все стає гарнішим і приємнішим. А вдень можна вдягти темні окуляри і буде видно тільки все світле, а все темне заховається в темноті.. Темноту можна замалювати кольоровими фарбами, наприклад, на місці чорного смітника намалювати галявину з квітами..

Втім, якшо зараз день і у вас нема окулярів, то можна просто заплющити очі і уявити собі, що ви здорові і щасливі. І все навколо розмалювати як вам заманеться.

От, заманулося на пароплав.. Заплющили очі, погойдуєтеся в кріслі у себе вдома, і насолоджуєтеся водяною безмежністю і легким морським бризом. А за мить опиняєтеся на повітряній кулі, пролітаєте над цілим світом - містами і галявинами, столітніми дубами і вишикуваними багатоповерхівками, і все таке далеке і маленьке, люди і їх проблеми здаються крихітними, ледь помітними - зовсім не такими, коли їх розглядаєш зблизька.. А потім, просто, валяєтеся на купі сіна в тіні біля лісу і насолоджуєтеся співом птахів і шелестом листя. Забувши про все на світі і заплющивши очі..

Байдуже, що це все - тільки плід уяви. Адже, межа між ілюзією і реальністю така розмита... Та й чи є більша і солодша ілюзія за щастя?..

3 коментарі:

  1. Мабуть, нема...

    Цікаво написано і трохи діалектично :)

    ВідповістиВидалити
  2. а можливо саме час приступити до дій, створити реальне щастя...ну якщо не щастя,то хоч маленьку радість...якщо не собі, то хоч комусь. розмалювати світ можна! і мало того навіть необхідно!

    "Та й чи є більша і солодша ілюзія за щастя?.." Є! можу з впевненістю заявити...найсолодше щастя не ілюзорне, а реальне, а основний смак-це якщо ти в цьому щастя не один!

    ВідповістиВидалити