пʼятницю, 16 квітня 2010 р.

Пейший місяць

Сьогодні минув рівно місяць, як я на роботі. І якраз сьогодні відбувся перший мій реліз (то коли замовнику показують його трохи готове замовлення). Хоча я тільки вчуся і, наразі, мій вклад в проекті - як капля в морі, але все одно приємно. По переду ше велика купа всього, з чим треба розібратися і шо освоїти, але вже якийсь досвід є і це добре.

Розповім трошки про те, як працюю.. Зразу скажу: якшо хтось думає, шо програмування - то шось сухе і суто технічне, той помиляється.. :)

Більшу частину часу я проводжу в королівстві Жаби Скріпт. Це величезне королівство, майже без законів. Тому, якшо не дивитися за порядком, то починає панувати анархія зі всіма наслідками. На щастя, в цьому королівстві живе добрий паладін Джей Квері, який всім дуже допомагає.

Ше одне володіння - королівство великої Бази Даних. Це королівство банків і складів - там зберігають цінні і не дуже речі. Ми возимо туди товар з королівства Жаби Скріпт разом з помічником Джея Квері - Джейсоном. Наші торгові шляхи пролягають через Дот Нет, який лежить між цими двома королівствами. Дот Нет - це величезний союз кількох князівств. Всі ці князівства схожі за устроєм і основна відмінність між ними – це мова. Так, у князівстві, в якому я буваю, розмовляють на казковій мові - До Дієз. Це дуже цивілізоване князівство, в якому створені ідеальні умови для життя.

Трошки про жителів королівства Жаби Скріпт. Тут живе дуже багато темних сил програмування, які дуже люблять анархію - великі і малі створіння, яких називають багами – це привиди які ховаються по різних закутках і часто можуть вдавати з себе фіч. Фічі - це світлі створіння, їх дуже люблять. Багів ніхто не любить, на них ходять полювати із дебагером (то спеціальна зброя для знищення привидів).

Також в королівстві Жаби Скріпт живуть такі створіння, як браузери: молодий Хром - гарний і спритний - дуже перспективний малий; шустрий і бувалий Фаєрфокс (його так обізвали через те, шо в нього голова вогняної лисиці); старий і повільний Експлорер. Це все поважні персони і з ними доводиться рахуватися. Для того треба стежити за порядком в королівстві, інакше хтось з бравзерів як розізлиться, то буде біда. Зазвичай найбільше проблем з Експлорером, тому шо він часто тупить, нервує, а за його неповороткими плечима дуже люблять ховатися підступні баги.

Але кого найбільше всі бояться і поважають - так це пана Реліза. Він ніколи не приходить раптово - завжди попереджає завчасно. Біда в тому, шо він страшенно не терпить багів, бо ті полюбляють його дражнити. До приходу пана Реліза всі ретельно готуються і баряться з темними сили.

Отаке воно, нелегке, але цікаве життя програмістське :)

12 коментарів:

  1. Ну майже на грані порушення NDA :)
    Тільки от реліз, він завжди раптово, навіть якщо ти знаєш що він буде за місяць до :)
    А взагалі, як для першого місяця все дуже непогано - без твоєї допомоги сьогодні проект був би не таким красивим і стабільним.

    ВідповістиВидалити
  2. Та ні, NDA, вроді, не порушив - про "літаючих" звірів умовчав :)
    Радий, шо допоміг!

    ВідповістиВидалити
  3. ну от чудова відповідь чим займаєшся на роботі. тепер на відповідь чим займаєшся можеш відповідати "займаєшся справами королівства" :)

    ВідповістиВидалити
  4. ага, і полюванням на привидів :)

    ВідповістиВидалити
  5. ja napysalaaa!!!!!!))))) i ty klasno skazav pro nda)))))

    ВідповістиВидалити
  6. Жесть. Треба дати почитати своїм програмістам, хай знають, чим вони займаються. А то все вони якісь нудні :)

    ВідповістиВидалити
  7. у.. 7 коментів, захожу лиш 4 то як 0_о?

    ВідповістиВидалити